Kom igång med P2P
P2P FAQ-center
P2P-handlar- och användarhantering
P2P-säkerhet och efterlevnad
Kredit-/betalkort
VIP

Introduktion till Binance P2P-handel

2021-03-12 07:11
Allmänt
Publicera annonser
Betalning
Konto
Allmänt

1. Vad är P2P-handel?

P2P-handel (Peer-to-Peer) är också känd som C2C-handel (Customer-to-Customer) i vissa regioner. I P2P-handel köper eller säljer användarna direkt kryptovalutor till och från varandra på en P2P-plattform, börs eller marknadsplats.
En P2P-plattform fungerar som handelsfacilitator genom att tillhandahålla en plattform för köpare och säljare att lägga ut erbjudanden på. Samtidigt säkerställs säkerhet och leverans av digitala tillgångar i rätt tid under handelns utförande.

2. Tillhandahålls de erbjudanden jag ser på P2P-marknaden av Binance?

Nej, de erbjudanden du ser på P2P-marknaden erbjuds inte av Binance. Binance fungerar som en plattform för att underlätta P2P-handel, men erbjudandena tillhandahålls av användare på individuell basis.

3. Hur skyddas jag som P2P-handlare?

Alla onlinetransaktioner är skyddade genom ett depositionsavtal. När en annons publiceras reserveras mängden krypto för annonsen automatiskt i säljarens finansieringsplånbok. Detta innebär att om säljaren inte släpper din krypto kan kundsupportagenterna släppa krypton till dig från de reserverade medlen.
Om du säljer, släpp aldrig tillgångarna innan du bekräftar att du har fått pengarna från köparen. Se upp för att vissa betalningsmetoder som köpare använder inte är omedelbara och kan innebära en risk för en återdebitering.

4. Kan jag handla utan att slutföra identitetsverifieringen? Vad måste jag göra innan jag handlar på P2P?

4.1. Alla Binance-användare måste slutföra identitetsverifieringen för att få tillgång till Binance produkter och tjänster, inklusive P2P-handel. Du kommer till identitetsverifieringen under [Användarcenter] – [Identifiering].
Innan du handlar med P2P måste du aktivera SMS-verifiering och minst en 2FA-enhet (e-post, Binance/Google Authenticator eller säkerhetsnyckel) från [Säkerhet]..
4.2. Du måste också lägga till de metoder du föredrar för att ta emot/skicka betalningar. Logga in på Binance-appen och tryck på [Handel] – [P2P].
Tryck på [Profil][Betalmetod].
Tryck på [Lägg till en ny betalmetod][Alla betalmetoder] för att välja önskade metoder.
4.3. * Varför måste jag välja en betalmetod?
P2P-transaktioner är affärer som utförs direkt mellan två användare. Detta innebär att fiatvaluta endast kan överföras mellan de två användarna om köparens och säljarens betalningsmetod matchar.
Till exempel har användare A ett betalkort från ING Bank och kommer att använda den EUR som sätts in på Binance för att köpa krypto med. För att slutföra användare A:s P2P-order kommer systemet endast att matcha säljare som också har ett ING-bankkonto som kan ta emot EUR-överföringar från användare A.
4.4. * Varför behöver jag aktivera 2FA?
Förutom säkerhetsproblem under inloggningen måste alla användare som handlar på P2P-marknaden ta emot betalningar, släppa krypto och utföra andra operationer under köp- och försäljningsprocessen. Dessa åtgärder kräver att användarna anger en tvåfaktorsautentiseringskod för att verifiera att det är de själva som utför transaktionen.
4.5. Varför behöver jag slutföra identitetsverifieringen?
P2P-transaktioner är affärer som utförs direkt mellan två användare. När köparen och säljaren har matchats måste båda parter verifiera sin identitet genom KYC (Know-Your-Customer) med sitt riktiga namn. Du måste bekräfta att motpartens identitet (dvs. personen som skickar fiatvaluta till ditt konto/det konto du skickar pengar till) är identisk med namnet som visas på orderinformationssidan.

5. Finns P2P tillgängligt på Binance webbplats och i appen?

Du kan köpa och sälja ditt krypto- och fiatsaldo via Binance P2P på Binance.com och i Binance-appen. Gå till P2P-marknaden för de senaste valutorna som stöds.
P2P-handelsfunktionen är tillgänglig i version 1.17.0 (Android)/2.6.0 (iOS) eller senare. Ladda ner Binance-appen här:

6. Vilka är transaktionsavgifterna för Binance P2P?

Binance P2P tar ut transaktionsavgifter från säljare för varje genomförd order. Här är en översikt över avgiftssatserna:
Köpare
Säljare0–0,35 %, beroende på fiathandelspar. Klicka här för mer information
* Observera att vissa leverantörer av betalningstjänster kan ta ut extra transaktionsavgifter.

7. Vad är slutförandegraden på 30 dagar?

30-dagars orderavslutningsgrad = 1 - totalt antal annullerade order under de senaste 30 dagarna / totalt antal slutförda order under de senaste 30 dagarna
Om du är köpare och avbeställer en P2P-order påverkar detta din slutförandegrad, medan säljarens slutförandegrad inte påverkas.
Om du är säljaren och köparen inte accepterar ordern eller inte slutför betalningen, kommer endast köparens slutförandegrad att påverkas.

1. Vad är det minsta antalet bitcoin per annons jag kan handla med?

Du kan sälja från minst  0,01 BTC till högst 5 BTC (200 BTC för handlare) per handelstransaktion.
För annan krypto:
Kryptovaluta
Vanliga användare
För icke-blockhandlare
Min.
Max.
Min.
Max.
USDT
100
50 000
100
2 000 000
BUSD
100
50 000
100
2 000 000
BNB
0,01
2 500
0,01
50 000
ETH
0,001
250
0,001
5 000
ADA
50
50 000
50
500 000
DAI
100
50 000
100
2 000 000
BIDR
150 000
150 000 000
150 000
500 000 000
RUB
500
1 500 000
500
5 000 000
UAH
100
500 000
100
3 500 000

NGN
1 000
1 000 000
1 000
50 000 000
DOGE
50
2 000 000
50
10 000 000
MATIC
100
100 000
100
1 000 000
SHIB
30 000
130 000 000
30 000
300 000 000
WRX
100
100 000
100
1 000 000
TRX
1 500
1 000 000
1 500
1 500 000

2. Kan jag handla med användare från andra länder?

Ja, antalet fiatvalutor du kan handla för bestäms av den region där du har gjort din identitetsverifiering. Om både du och motparten till exempel är belägna i Sydostasien, är det mycket troligt att du kan använda både VND och MYR för att handla. Binance P2P lägger ständigt till fler fiatvalutaval för användare i olika regioner.

3. Finns det några begränsningar för fastställande av annonspriset?

För annonser med rörligt pris:
  • ARS, CLP, BRL (80 %, 300 %)
  • VES (50 %, 300 %)
  • NGN, KES, GHS, ZAR, USD (80 %, 200 %)
  • KRW (80 %, 150 %)
  • Andra fiat-valutor (80 %, 120 %)
För fastprisannonser:
  • ARS, CLP, BRL (-20 %, 200 %)
  • VES (-50 %, 200 %)
  • NGN, KES, GHS, ZAR, SEK (-20 %, 100 %)
  • KRW (-20 %, 50 %)
  • Andra fiat-valutor (-20 %, 20 %)

4. Kan jag tillfälligt göra mina annonser otillgängliga?

Ja. Du kan gå till fliken [Annonser] för att ta dem offline eller stänga annonserna genom att trycka på [...] – [Stäng].

5. Hur får jag information om en ny order?

Du kommer att få SMS, e-post och app-push-meddelanden om du har aktiverat tjänsterna. För att ställa in detta, gå till [Profil][P2P-aviseringar] för att välja de aviseringar du vill aktivera.

6. Hur anmäler jag bedrägerier?

Om du är på Binance webbplats klickar du på Binance supportikon längst ned till höger och klickar på [Handel][Rapportera P2P-bedrägerier].
Om du använder appen, gå till [P2P-hjälpcenter] och tryck på ikonen för Binance support högst upp till höger. Tryck sedan på [Handel][Rapportera P2P-bedrägerier].
Du kan också trycka på användarnamnet på P2P-marknaden och trycka på [Rapportera] för att rapportera en användare.
Du kan trycka på [Rapportera] i chatten för att direkt rapportera användaren om du upptäcker bedräglig aktivitet under en handel.

1. Hur betalar jag säljaren?

Du måste följa instruktionerna på orderinformationssidan och göra en överföring till säljarens konto med den angivna betalningsmetoden. Klicka sedan på [Överförd, meddela säljaren]. Observera att ditt fiatsaldo inte kommer att debiteras automatiskt genom att klicka på [Överförd, meddela säljaren]. Du måste göra överföringen själv.

2. Hur många betalningsmetoder kan jag koppla till mitt konto?

Du kan lägga till upp till 20 betalningsmetoder. Observera att du måste aktivera betalningsmetoderna innan du publicerar annonser eller tar emot order. När du publicerar annonser kan du bara visa fem olika betalningsmetoder per annons.

3. Kan jag använda någon annans konto som betalmetod?

Nej. Av säkerhetsskäl tillåter vi endast konton med exakt samma namn som din identitetsverifiering. Om det finns ett fel i det verifierade namnet måste du kontakta kundsupport för att korrigera det innan du kan lägga till betalningsmetoderna.
Om du använder ett bank-/betalkonto från tredje part för att betala säljaren kan dina P2P-aktiviteter drabbas av en sanktionsperiod på 15 dagar. Du kan stängas av permanent från P2P-handel om du får tre varningar från kundtjänst.

4. Vad är ett "betalfönster"?

Betalningsfönstret är vanligtvis förinställt av säljaren. När du lägger upp annonser kan makers välja hur länge de vill ta emot/göra betalning, allt från 15 minuter till 6 timmar (beroende på fiatvaluta).

5. Jag har betalat men säljaren släpper inte krypton. Vad kan jag göra?

Säljaren kommer att stängas av för att ha mottagit order under en viss period om systemet har upptäckt att säljaren har lång släpptid eller inte släpper krypto med avsikt.

1. Hur ställer jag in/ändrar jag mitt smeknamn?

Du kan ändra ditt smeknamn (alias) under [Profil]. Tryck på redigeringsknappen bredvid ditt nuvarande smeknamn för att redigera.
Ange ditt smeknamn (alias) på ett professionellt sätt och använd inte ditt riktiga namn.
Vi förbehåller oss rätten att göra ändringar om vi anser att smeknamnet är stötande eller olämpligt.

2. Vad betyder det gula märket bredvid användarens smeknamn?

Det gula märket skiljer verifierade handlare från vanliga användare.

3. Vad betyder statusen "Verifierad handlare"? Vad är skillnaden mellan en handlare och en vanlig användare?

Verifierade handlare är erfarna, frekventa handlare som åtnjuter högre nivåer på sina handelsgränser, lägre avgifter och mer avancerade handelsverktyg.

4. Vad betyder diamantmärket bredvid användarens smeknamn?

Diamantmärket tilldelas blockhandelshandlare, vars annonser prioriteras i blockhandelszonen.

5. Vad betyder det röda ”pro”-märket bredvid den gula bocken?

Det röda Pro-märket tilldelas "Pro-handlare" som har lokala kryptobörslicenser, egna betalningsportar eller motsvarande avancerade kvalifikationer. Varje pro-handlare är strikt godkänd av Binance P2P-team. Vi uppmuntrar användare att handla med pro-handlare för en bättre handelsupplevelse.

6. Vilka är kraven för att bli handlare?

De grundläggande kraven för att bli handlare är en solid handelshistoria och stor handelsvolym. Ansökningar granskas av P2P-teamet enligt interna algoritmer och regionala krav. Bli en P2P-handlare nu