Hur du skapar din NFT på Binance NFT-marknadsplats

2021-07-01 07:05
Tutorial Video
En av de mest spännande funktionerna för keratörer på Binance NFT-marknadsplats är att prägla icke-fungibla tokens (NFT). Du kan snabbt skapa NFT:er och skapa dina egna NFT-samlingar på BNB Smart Chain (BSC) och Ethereum (ETH).

Hur skapar jag en NFT-samling på Binance?

Observera att endast verifierade användare kan skapa NFT:er på Binance, så du måste slutföra identitetsverifieringen innan du börjar. Dessutom måste du ha minst 5 följare på din Binance NFT-användarprofil.
För att få fler följare kan du dela din Binance NFT-användarprofillänk till dina sociala mediekonton. För närvarande stöder vi Facebook, Twitter och Telegram, samt delning via e-post.
Du kan också lägga till dina sociala mediekanaler i din profil. För närvarande kan Facebook, Instagram, Twitter, Telegram och Discord länkas och visas på användarprofiler.
För att skapa en NFT på Binance måste du skapa en NFT-samling och få den godkänd först. Se till att du har ett tillräckligt BNB- eller ETH-saldo i din spotplånbok för att täcka avgifterna.
Låt oss se hur du skapar en NFT-samling.
Det finns två sätt att skapa en NFT-samling. När du klickar på [Skapa] Binance NFT-marknadsplats startsida omdirigeras du till alstringssidan med popup-fönstret nedan. Klicka på [+ Samling].
Alternativt kan du gå till [Användarcenter] [Skapad] och klicka på knappen [+ Skapa ny samling].
Du kommer att omdirigeras till sidan [Anslut plånbok]. Ange information om din samling, inklusive:
  • Namn: Ditt samlingsnamn, som kommer att användas som namn på det smarta kontraktet. Vi kommer att granska ditt NFT-samlingsnamn och meddela dig att omedelbart att ändra namnet om det innehåller olämpligt innehåll. Det kommer att bedömas via ett automatiskt kontrollsystem.
  • Beskrivning: En kort beskrivning av din samling. Vi kommer att granska din beskrivning och meddela dig omedelbart att ändra beskrivningen om den innehåller olämpligt innehåll. Det kommer att bedömas via ett automatiskt kontrollsystem.
  • Kategori: Du kan välja en kategori för din samling, inklusive konst, sport, underhållning, spel, samling, e-sport och NFT för gott. Den tillämpas automatiskt på alla NFT:er som skapats under denna samling;
  • Logotypbild: Ladda upp en logotyp för din samling.
  • Bannerbild: Ladda upp en bild för din samlings hemsidesbanner.
  • Nätverk: Välj antingen BNB Smart Chain eller Ethereum-nätverket för din samling.
  • Symbol: Symbol (Token Tracker) kommer att användas för att skapa ditt smarta kontrakt och i alla meddelanden i kedjan. Du kan ange upp till 10 tecken, inklusive bokstäver och siffror. Vi rekommenderar att du använder samma namn som din samling för att vara konsekvent. Symbolen visas inom parentes bredvid samlingsnamnet under Token Tracker (se BscScan-bilden nedan). Observera att den inte kan ändras efter att samlingen har skapats.
  • Ägaradress för smarta kontrakt (valfritt): Du kan välja att binda en plånbok till samlingen. Observera att om du inte anger en plånboksadress kommer du inte att kunna göra anspråk på äganderätten till din samling på DeFi-marknadsplatserna.
För att koppla en plånbok, klistra in plånbokens adress och klicka på [Lägg till en plånbok]. Du kommer att omdirigeras till sidan [Anslut plånbok ].
Välj nätverket för din plånbok och klicka på [Bekräfta]. För närvarande stöder vi BNB Smart Chain (BSC) och Ethereum (ETH).
Välj den plånbok du vill ansluta. Du kan ansluta till MetaMask eller WalletConnect.
För en detaljerad steg-för-steg-guide, kolla in plånbokens anslutningsguider här.
Observera att ägaren till det smarta kontraktet kan ändras efter att samlingen har skapats, men du kommer att debiteras en liten avgift, som kostar samma som NFT-uttagsavgiften.
  • Royaltyavgift: Som skapare av samlingen tjänar du vinst på varje försäljning. Du kan anpassa vinstprocenten var som helst mellan 1 och 10 %. Observera att royaltyavgifter inte kan ändras efter att samlingen har skapats.
  • Länkar till sociala medier: Du kan lägga till dina sociala mediekonton där du vill marknadsföra NFT-samlingen. För närvarande stöder vi bara Twitter, Discord, Instagram, Telegram och Facebook.
Observera att du inte kan ändra namn, symbol, kategori, nätverk och royaltyavgift efter att samlingen har skapats.
Läs sedan och godkänn Binance NFT:s alstringsregler och Användarvillkor och klicka sedan på [Skapa].
När du har klickat på [Skapa] ser du ett popup-fönster med följande meddelande, "Transaktionsintäkterna från den första försäljningen av denna artikel kommer att bli föremål för en tiodagars clearingperiod. Mer information finns i Uppskjutningspolicy för försäljningsavräkning. ".
Läs mer om Binance policy för uppskjutande av NFT-försäljning för standard-NFT-samlingar här.
Klicka på [Fortsätt] för att skicka din begäran och betala avgiften för den smarta kontraktsdistributionen.
Eftersom skapandet av en samling också kommer att distribuera ett oberoende smart kontrakt åt dig kan det ta lite tid för blockkedjan att genomföra. Vänta tills det är klart. När samlingen är klar får du ett e-postmeddelande.

Hur visar eller redigerar jag mina NFT-samlingar?

Du kan gå till [Användarcenter] [Skapad] för att visa dina NFT-samlingar.
För att redigera en befintlig samling som du skapat, klicka på ikonen [Redigera ].
Du kan redigera informationen i din samling. Observera att royaltyavgifter inte kan ändras efter att samlingen har skapats. Dessa inkluderar:
  • Namn
  • Symbol
  • Kategori
  • Royaltyavgift
  • Nätverk.
När du redigerar en samling kan ägaren ändras genom att ändra adressen till ägaren av det smarta kontraktet. Observera att du kommer att debiteras en liten avgift, som är lika stor som NFT-uttagsavgiften.
Om du vill ändra samlingens ägare klickar du på [Ändra ägare].. Klicka sedan på [Lägg till en plånbok] och klistra in den nya plånboksadressen.

Hur skapar jag en NFT på Binance?

När du har skapat en samling kan du börja skapa dina NFT:er på Binance. Innan du börjar, se till att du har ett tillräckligt BNB- eller ETH-saldo i din spotplånbok för att täcka alstringsavgiften. Du måste också slutföra identitetsverifieringen. Endast verifierade användare kan skapa NFT:er på Binance.
1. Gå till NFT-marknadsplatsens startsida och klicka på [Skapa].
2. Läs och godkänn villkoren för Binance NFT-marknadsplats.
Observera att om ditt konto bryter mot Binance riskhanteringspolicyer kommer du inte att kunna skapa NFT:er. Kontakta kundtjänst för hjälp.

3. Du kommer att omdirigeras till alstringssidan. Ange detaljerna för din NFT, inklusive:
  • Namn: Namnet på din NFT
  • Beskrivning (valfritt): En kort förklaring av din NFT
  • Nätverk: Välj nätverket för din NFT. Vi har som standard BNB Smart Chain (BSC), men du kan också välja att använda Ethereum-nätverket (ETH).
  • Samling: Välj vilken samling denna NFT ska kategoriseras under i listrutan. Du kommer bara att se samlingarna i det nätverk du just valt. Om du till exempel valt BNB Smart Chain ser du bara NFT-samlingarna på BNB Smart Chain.
Du kan välja den samling du just skapade, eller klicka på [+ Lägg till en ny samling] för att skapa en annan.
  • Egenskaper: Välj egenskaper för NFT. Du kan klicka på [Lägg till mer] för att lägga till upp till 100 egenskaper för din NFT.

4. När detaljerna är inställda ser du en uppskattad alstringsavgift. Läs och godkänn Binance NFT:s alstringsregler and användarvillkor och klicka på [Skapa].

5. Din fil börjar laddas upp. Vänta tills det processen har godkänts. Det kommer att bedömas via ett automatiskt kontrollsystem.
När myntningsprocessen är klar ser du ett popup-fönster [Alstring genomförd] med kontraktsadressen och krypto-ID för din NFT. Klicka på [Visa objekt] för att gå till din samling, eller klicka på [Lista NFT] för att lista den till salu.
Om systemet kräver mer tid för att bearbeta din NFT ser du en [Framgångsrikt begärd] popup-fönster. Du kommer att meddelas via e-post när din NFT präglas.
Du kan aktivera meddelandet om alstringsstatus från [Användarcenter][Inställningar][Meddelande].
6. Om myntningen misslyckas ser du ett felmeddelande. Detta kan hända på grund av flera anledningar. Granskningen avgör till exempel att din NFT innehåller olämpligt innehåll. Observera att om detta händer mer än eller lika med 3 gånger inom 24 timmar, kommer du att stängas av från myntning under de närmaste 24 timmarna.

Hur ser jag mina NFT:er?

Du kan visa dina NFT:er från [Användarcenter][Historik].
Den är indelad i sex flikar: [Budgivningsorder], [Försäljningshistorik], [Köphistorik], [Insättning], [Uttag] och [Distribution].
  • [Budgivningsorder] ger dig en översikt över alla auktioner som du deltar i som köpare.
  • [Försäljningshistorik] visar information om dina tidigare auktioner som säljare.
  • [Köphistorik] visar alla dina lyckade köp.
  • [Insättning] är där du sätter in dina NFT: er till Binance.
  • [Uttag] låter dig ta ut dina NFT från Binance.
  • [Distribution] låter dig se NFT:erna som distribueras till ditt konto.

Vanliga frågor

1. Vem kan skapa NFT:er på Binance NFT-marknadsplats?
Alla Binance-användare som har slutfört identitetsverifieringen och har minst fem följare kan skapa NFT:er på plattformen.
2. Vilka blockkedjor använder Binance för att alstra NFT:er?
För närvarande präglas NFT:er på BNB Smart Chain (BSC) och Ethereum (ETH). Vi kommer att stödja fler blockkedjor i framtiden.
3. Vad är alstringsavgiften och hur mycket är den?
Varje NFT kommer att ha en alstringsavgift på 0,022 BNB för skapelser på BNB Smart Chain. För skapelser på Ethereum är NFT-alstringsavgiften 0,012 ETH.
För att skapa en ny samling tillkommer också en samlingsavgift:
ETH = ~ 0,105 ETH
BSC = ~0,021 BNB
4. Vilka filformat godkänns och vad är den maximala filstorleken?
  • Bild: JPEG, PNG och GIF
  • Video: MP4, MPEG och AVI
  • Ljud: WAV och MP3
Alla filer ska vara under 50 MB.
5. Kan jag avbryta skapandeprocessen under alstring?
När du har betalat avgifterna och Binance har påbörjat alstringsprocessen kan den inte avbrytas, raderas, tas bort eller ändras. NFT-informationen har redan lagts till i blockkedjan och kan inte vändas.
6. Var lagras mitt NFT:s innehåll?
Binance lagrar innehållet du laddar upp i en centraliserad databas. Vi lagrar inte ditt innehåll på blockkedjan, men dess tillhörande NFT är i kedjan.
7. Kan jag göra ändringar i min skapade NFT?
Nej, när en NFT har skapats finns den i blockkedjan för alltid. Men du kan ta bort din NFT och skapa en ny utifrån samma fil.
8. Kan jag ändra royaltyavgiften efter att NFT:en har skapats?
Nej, royaltyavgiften kan inte ändras. Den kan bara redigeras under processen för att skapa samlingen.