Vad är biometrisk autentisering och hur man ställer in det

2022-05-30 03:48
Binance stöder nu FIDO biometriskt autentisering i Binance-appen. Du kan använda ansikte eller fingeravtryck för tvåfaktorsautentisering (2FA), förutom att använda e-post, sms, Binance Authenticator och Google Authenticator. Detta kan förbättra säkerheten för ditt konto och bättre skydda dina tillgångar.

Vad är biometrisk autentisering?

Biometrisk autentisering är en säkerhetsåtgärd som använder mänskliga fysiska egenskaper, såsom fingeravtryck och ansikte, för att autentisera användaren. Det krävs vanligtvis för uppdateringar av kontoinställningar, uttagstillstånd etc. för att skydda ditt konto.
Binance implementerade FIDO-protokollet för att aktivera biometrisk autentisering i Binance-appen. Din biometriska information kommer endast att lagras på din enhet och autentiseringsprocessen kommer att utföras lokalt, vilket innebär att din information inte kommer att delas med Binance eller överföras via nätverket till någon tredje part.
Fördelar med att använda biometrisk autentisering
  • Säker: Ansikts-/fingeravtrycksinformationen är en unik form av autentiseringsuppgifter som inte kan dupliceras. Den sparas endast lokalt på din enhet och överförs inte till något tredjepartsnätverk eller moln.
  • Bekvämt: Med en enkel blick eller beröring kan du slutföra 2FA inom några sekunder. Du behöver inte manuellt kontrollera och ange verifieringskoden från dina 2FA-enheter.

Hur ställer jag in biometrisk autentisering i Binance-appen?

Det finns två metoder för att aktivera biometrisk autentisering i Binance-appen.
Metod 1
1. Logga in i din Binance-app och du uppmanas att aktivera biometrisk autentisering. Till exempel ansikts-ID. Tryck på [Aktivera nu].
2. Din enhet initierar automatiskt autentiseringen och du är redo.

Metod 2
1. Logga in i din Binance-app och gå till [Profil][Säkerhet][Biometrisk autentisering]. Tryck på [Lägg till biometrisk autentisering].
2. Din enhet initierar automatiskt autentiseringen och du är redo.
Om du har några frågor, kontakta kundsupport