P2P FAQ-center

Vanliga frågor om handel med Binance P2P

2021-03-12 07:11

Allmänt

Vad är P2P-handel?

• P2P-handel (Peer-to-Peer) kallas även P2P-handel (kund-till-kund)-handel i vissa regioner. I en P2P-handel handlar användaren direkt med sin motpart, utbyter fiat-tillgången offline och bekräftar transaktionen online. När fiat-tillgångsutbytet offline har bekräftats av båda parter släpps den digitala tillgången till köparen.
  • En P2P-plattform underlättar handeln genom att tillhandahålla en plattform för köpare och säljare där de kan lägga ut sina erbjudanden. Samtidigt säkerställer depositionstjänsterna för digitala tillgångar online säkerhet och leverans av digitala tillgångar i rätt tid under handelns utförande.

2. Är de erbjudanden jag ser på P2P-börsen tillhandahållna av Binance?

Erbjudandena som du ser på sidan för P2P-erbjudanden tillhandahålls inte av Binance. Binance fungerar som en plattform för att underlätta handeln, men erbjudanden tillhandahålls av användare på individuell basis.

3. Hur skyddas jag som P2P-handlare?

Alla onlinetransaktioner är skyddade genom deposition. När en annons publiceras reserveras mängden krypto för annonsen automatiskt i säljarens P2P-plånbok. Detta innebär att om säljaren tar dina pengar och inte frisläpper din krypto, kan kundsupporten frisläppa krypton till dig från de reserverade medlen.
Om du säljer, släpp aldrig iväg tillgången innan du bekräftat att du har fått pengar från köparen. Var medveten om att vissa av de betalningsmetoder som köpare använder inte är omedelbara och kan riskera ett återkallande.

4. Kan jag handla utan kundkännedom? Vad måste jag göra innan jag handlar på P2P?

4.1. Du måste aktivera 2FA-verifiering i kontocentret (dvs. koppla SMS-verifiering eller Google Authenticator). Slutför sedan Identitetsverifiering (grundläggande information + ansiktsigenkänning).
4.2. Lägg till dina önskade sätt att ta emot/skicka betalningar i Binance-appen. Tryck på [Handel][P2P].
Tryck på [Profil][Betalningsmetod].
Tryck på [Lägg till en ny betalningsmetod][Alla betalningsmetoder] för att välja önskade metoder.
4.3. * Varför måste jag välja en betalningsmetod?
P2P-transaktioner är transaktioner som utförs direkt mellan två användare. Detta innebär att euro endast kan överföras mellan de två användarna utan problem om köparens och säljarens betalningsmetoder överensstämmer. Till exempel har användare A ett betalkort från ING Bank och kommer att använda euro som deponerats på plattformen för att köpa krypto. För närvarande måste användare B också ha ett ING-bankkort för att kunna ta emot euro överförda från den andra användaren för att slutföra transaktionen.
4.4. * Varför behöver jag aktivera 2FA?
Förutom säkerhetsproblem vid inloggning måste alla användare som handlar på P2P ta emot betalningar, släppa kryptovaluta och utföra andra åtgärder under köp- och försäljningsprocessen. Dessa åtgärder kräver att användarna anger en tvåfaktorsautentiseringskod för att säkerställa att användarna själva genomför transaktionen.
4.5. Varför behöver jag slutföra identitetsverifieringen?
P2P-transaktioner är transaktioner som utförs direkt mellan två användare. När köparens och säljarens order har matchats måste båda parter verifiera sin identitet genom korrekt kundkännedomsverifierade namn, dvs. måste det bekräftas att personen som skickar euro till ditt konto faktiskt är samma person som du interagerade med på plattformen.

5. Finns P2P tillgängligt på Binance webbplats och i appen?

Du kan köpa och sälja USDT, BTC, ETH, BNB, BUSD och DAI via Binance P2P på Binance.com och i Binance app. P2P-handelsfunktionen är tillgänglig i version 1.17.0 (Android)/2.6.0 (iOS) eller senare.

6. Vilka är transaktionsavgifterna för Binance P2P?

Binance P2P tar ut transaktionsavgifter från säljare för varje genomförd beställning. Här följer en översikt över avgifterna:
Köpare 0
Säljare0 %–0,35 %, beroende på fiat-handelspar. Klicka här för mer information
* Observera att vissa leverantörer av betalningstjänster kan ta ut extra transaktionsavgifter.

7. Vad är slutförandegraden på 30 dagar?

30-dagars slutförandegrad = 1 - totalt antal annullerade inköpsorder de senaste 30 dagarna/totalt antal slutförda order de senaste 30 dagarna
Om du är köpare och avbeställer en P2P-order påverkar detta din slutförandegrad, medan säljarens slutförandegrad inte påverkas.
Om du är säljare och köparen inte accepterar beställningen eller inte slutför betalningen, påverkas endast köparens slutförhållande.

Publicera annonser

1. Vad är det minsta antalet bitcoin per annons jag kan handla med?

Du kan sälja från minst 0,01 BTC till högst 5 BTC (200 BTC för handlare).
För andra kryptovalutor:
Kryptovaluta
För användare
För icke-blockhandlare
Minimum
Maximum
Minimum
Maximum
USDT
100
50 000
100
2 000 000
BUSD
100
50 000
100
2 000 000
BNB
0,01
2 500
0,01
50 000
ETH
0,001
250
0,001
5 000
DAI
100
50 000
100
2 000 000
BIDR
150 000
150 000 000
150 000
500 000 000
RUB
500
1 500 000
500
25 000 000
UAH
100
50 000
100
35 000 000
NGN
1 000
1 000 000
1000
50 000 000
DOGE
50
2 000 000
50
10 000 000

2. Kan jag göra transaktioner med användare från andra länder?

Ja, antalet fiatvalutor du kan handla bestäms av din identitetsverifieringsregion. Om du och en utländsk användare båda är belägna i Sydostasien, är det till exempel mycket troligt att VND och MYR är tillgängliga för er båda. Binance P2P lägger också ständigt till fler fiatvalutaval för användare från olika regioner.
Observera att vissa valutor inte är tillgängliga för användare i Nigeria, Pakistan och Ryssland.
  • Valutor som inte är tillgängliga för användare i Nigeria:
AMD, ARS, AUD, BDT, BHD, BIR, BRL, CLP, CNY, COP, CRC, DOP, DZD, EGP, GEL, HKD, IDR, JPY, KRW, KWD, LAK, LKR, MAD, MMK, MXN, NZD, OMR, PAB, PKR, PYG, QAR, RON, SDG, SEK, SGD, UYU, UZS, VES, VND
  • Valutor som inte är tillgängliga för pakistanska användare:
AMD, ARS, AUD, BHD, BIR, BRL, CNY, COP, CRC, CZK, DOP, GEL, HKD, JPY, LAK, LKR, MMK, MXN, NZD, PAB, PEN, PLN, PYG, RON, SDG, SEK, SGD, TWD, UAH, UGX, UYU, UZS, VES, ZAR
  • Valutor som inte är tillgängliga för ryska användare:
AUD, BDT, BHD, BIR, CNY, CRC, DOP, DZD, GHS, HKD, JPY, KWD, LAK, LKR, MAD, MMK, MYR, NGN, NZD, OMR, PAB, PKR, PYG, QAR, SAR, SDG, SEK, SGD, TWD, UGX, UYU, VES, ZAR

3. Finns det några begränsningar för fastställande av annonspriset?

För annonser med rörligt pris:
  • ARS, CLP, BRL (80 %, 300 %)
  • VES (50 %, 300 %)
  • NGN, KES, GHS, ZAR, USD (80 %, 200 %)
  • KRW (80 %, 150 %)
  • Andra fiat-valutor (80 %, 120 %)
För annonser med fast pris:
  • ARS, CLP, BRL (-20 %, 200 %)
  • VES (-50 %, 200 %)
  • NGN, KES, GHS, ZAR, USD (-20 %, 100 %)
  • KRW (-20 %, 50 %)
  • Andra fiat-valutor (-20 %, 20 %)

4. Kan jag tillfälligt göra min annons otillgänglig?

Ja. Du kan gå till fliken [Annonser] för att ta dem offline, eller till och med stänga annonserna genom att klicka på [...]– [Stäng].

5. Hur får jag information om en ny order?

Du kommer att få SMS-, e-post- och app-push-meddelanden om du har aktiverat dem. För att ställa in detta, gå till [Profil][P2P-aviseringar] för att välja de aviseringar du vill aktivera.

6. Hur kan jag rapportera bedrägeri?

Om du är på Binance webbplats klickar du på ikonen för Binance support längst ner till höger och klickar på [Handel][Rapportera P2P-bedrägerier].
Om du använder appen, gå till [P2P-hjälpcenter] och tryck på ikonen för Binance support högst upp till höger. Tryck sedan på [Handel][Rapportera P2P-bedrägerier].

Betalning

1. Hur betalar jag säljaren?

Du måste följa instruktionerna på ordersidan och göra en överföring till säljarens konto med den angivna betalningsmetoden. Klicka därefter på [Överförd, meddela säljaren]. Observera att ditt fiat-saldo inte debiteras automatiskt genom att du klickar på [Överförd, meddela säljaren]. Du måste göra överföringen själv.

2. Hur många betalningsmetoder kan jag koppla till mitt konto?

Du kan aktivera högst 20 betalningsmetoder. Observera att du måste aktivera betalningsmetoderna innan du publicerar annonser eller tar emot beställningar. När du publicerar annonser kan du bara visa 5 olika betalningsmetoder per annons.

3. Kan jag använda någon annans konto som betalningsmetod?

Nej. Av säkerhetsskäl tillåter vi bara användning av konton med exakt samma namn som identitetsverifieringen. Om det finns ett fel i det verifierade namnet måste du kontakta kundsupport för att korrigera det innan du kan lägga till betalningsmetoden.
Om du använder andras bank-/betalkonto för att betala säljare kan dina P2P-aktiviteter bli föremål en femton dagar lång avstängningsperiod. Du kan stängas av permanent från P2P-handel om du får 3 varningar från kundtjänst.

4. Vad är ett "betalningsfönster"?

Betalningsfönstret är vanligtvis förinställt av säljaren. När säljare publicerar annonser kan de välja hur länge de vill ta emot/betala, allt från 15 minuter till 6 timmar (beroende på fiatvaluta).

Kontofrågor

1. Hur ställer jag in/ändrar jag mitt smeknamn?

Du kan inte ändra smeknamnet så snart det har bestämts.

2. Vad betyder det gula märket bredvid användarens smeknamn?

Det gula märket skiljer verifierade handlare från vanliga användare.

3. Vad betyder statusen "Verifierad handlare"? Vad är skillnaden mellan en handlare och en vanlig användare?

Verifierade handlare är erfarna, frekventa handlare som har högre handelsnivåer, lägre avgifter och mer avancerade handelsverktyg.

4. Vad betyder diamantmärket bredvid användarens smeknamn?

Diamantmärket tilldelas endast handlare som bedriver blockhandel. Annonserna från dessa handlare prioriteras i blockhandelszonen.

5. Vad betyder det röda ”pro”-märket bredvid den gula bocken?

Det röda pro-märket tilldelas endast ”pro-handlare” som har lokala kryptobörslicenser, egna betalningsbryggor eller motsvarande avancerade kvalifikationer. Varje pro-handlare är strikt godkänd av Binance P2P-team. Vi uppmuntrar användare att handla med pro-handlare för en bättre handelsupplevelse.

6. Vilka är kraven för att bli handlare?

De grundläggande kraven för att bli få status som handelsprogram är en solid handelshistorik och stora handelsvolymer. Applikationer granskas av P2P-teamet enligt interna algoritmer och regionala krav.