Hur man förhindrar nätfiskeattacker

2021-04-25 07:41

1. Vad är en nätfiskeattack?

Nätfiske är en typ av social och teknisk attack, ett bedrägligt försök att komma över känslig information såsom användarnamn, lösenord, 2FA-kod, etc. genom att utge sig för att representera Binance i elektronisk kommunikation. Användare luras ofta av betrodda parter via:
  • E-post-identitetsstöld.
  • Falsk Binance-webbplats.
  • Direktmeddelande med en skadlig länk.
  • Sociala webbplatser med manipulerad Binance-länk.
  • Chatt med förfalskad Binance-support.
  • Falsk Binance-hotline eller support i sökmotorn etc.
  • Falskt konto på sociala medier.
  • Skadlig programvara hämtad från internet.
  • Nätfiske på gratis wifi.

2. Skydd mot nätfiske

Den viktigaste och svagaste länken i ett säkerhetssystem är människan. Därför är användarnas vaksamhet avgörande:
  • Ett falskt meddelande innehåller ofta subtila misstag som stavfel, konstig meningsbyggnad, olämpliga ordval, felstavade domännamn etc.
  • Dessutom försöker angripare vanligtvis förmå användare att handla genom att skapa en känsla av brådska. Ett e-postmeddelande kan till exempel hota att kontot löper ut och ska verifieras inom en viss tidsfrist. Ett meddelande instruerar användarna att flytta tillgångar till en säker plånbok för att undvika en förlust så snart som möjligt.
Skydd mot nätfiske kräver åtgärder som både användare och Binance måste vidta.
  • Uppgradera alltid Google Chrome eller Mozilla Firefox till den senaste versionen. Google Chrome eller Mozilla Firefox varnar användare för nätfiske eller osäker högriskwebbplats. Exempelvis:
  • Det säkraste sättet att logga in på Binance är via webbplatsen https://www.binance.com
  • Vi rekommenderar också att du kontrollerar och verifierar om SSL-certifikat finns för domännamnen *.binance.com eller *.binance.net
  • Aktivera tvåfaktorautentisering (2FA) som Google 2FA eller SMS 2FA. Var försiktig och avslöja inte Google 2FA:s 16 digitala reservnycklar för någon eller på någon webbplats. Om användarnamn och lösenord äventyras förhindrar 2FA användningen av falska inloggningsuppgifter, eftersom dessa är otillräckliga i sig för att få tillgång till kontot eller dess medel.
Installera tilläggen Chrome Netcraft eller Firefox Netcraft Anti-Phishing.
  • Chrome Netcraft-tillägg
  • Firefox Netcraft Anti-Phishing-tillägg
  • Håll dina system/applikationer uppdaterade för att undvika säkerhetsfel. Installera antivirusprogramvara och håll den uppdaterad.
  • Anslut inte till ett opålitligt trådlöst nätverk.

3. Rapportera nätfiske

• Rapportera alla Binance-nätfiskewebbplatser som du ser till säkerhetsteamets personal.

4. Fall av nätfiske

• Attacker av e-postfiske, klicka här
  • Fall av nätfiske, klicka: här
  • Falsk Binance-hotline eller support i fall med sökmotorer klicka: här
  • Chatt med falska Binance-supportärenden, klicka: här
  • Fall med bedragare på Twitter, klicka: här