Börs för tillgångar i blockkedjor och kryptovalutor
Academy
Utbildning om blockkedjor och kryptovaluta
Mäklare
Lösningar för handelsterminaler
Charity
Välgörenhet
Cloud
Börslösningar för företag
DEX
Snabb och säker börs för decentraliserade digitala tillgångar
Labs
Inkubator för blockkedjeprojekt
Launchpad
Plattform för token-lansering
Research
Analys och rapporter av hög kvalitet
Trust Wallet
Binances officiella kryptovalutaplånbok
Köp kryptovaluta
Marknader
Grundläggande
Det lättaste sättet att handla
Klassisk
Enkelt och lättanvänt gränssnitt
Avancerad
Fullständig åtkomst till alla handelsverktyg
Marginal
Öka dina vinster med hävstångseffekt
P2P
Banköverföring och fler än 100 andra alternativ
Aktiebevis
New
Handla aktier med kryptovaluta
Handel
Skanna för att ladda ner appen för IOS & Android
Ladda ner
English
USD
Supportcenter
Vanliga frågor
Säkerhet
Säkerhetstips
Hur man förhindrar nätfiskeattacker
Binance
2021-04-25 07:41

1. Vad är en nätfiskeattack?

Nätfiske är en typ av social teknisk attack, ett bedrägligt försök att komma över känslig information såsom användarnamn, lösenord, 2FA-kod, etc. genom att utge sig för att representera Binance i elektronisk kommunikation. Användare luras ofta av betrodda parter via:
  • E-post-identitetsstöld.
  • Falsk Binance-webbplats.
  • Direktmeddelande med en skadlig länk.
  • Sociala webbplatser med manipulerad Binance-länk.
  • Chatt med imiterad Binance-support.
  • Falsk Binance-hotline eller support i sökmotorn etc.
  • Falskt konto på sociala medier.
  • Skadlig programvara hämtad från internet.
  • Nätfiske på gratis wifi.

2. Skydd mot nätfiske

Den viktigaste och svagaste länken i ett säkerhetssystem är människan. Därför är vaksamhet avgörande för användare:
  • Ett falskt meddelande innehåller ofta subtila misstag som stavfel, konstiga syntax, ojämna ord, felstavade domännamn etc.
  • Dessutom försöker angripare vanligtvis driva användare till handling genom att skapa en känsla av brådska. Ett e-postmeddelande kan till exempel hota att kontot löper ut och ska verifieras inom en viss tidsfrist. Ett meddelande instruerar användarna att flytta tillgångar till en säker plånbok för att undvika en förlust så snart som möjligt.
Skydd mot nätfiske kräver åtgärder som både användare och Binance ska vidta.
  • Uppgradera alltid Google Chrome eller Mozilla Firefox till den senaste versionen. Google Chrome eller Mozilla Firefox varnar användare för nätfiske eller osäker högriskwebbplats. Exempelvis:
  • Det säkraste sättet att logga in på Binance är via webbplatsen https://www.binance.com
  • Vi rekommenderar dig också att kontrollera och verifiera om SSL-certifikat ges för domännamnen *.binance.com eller *.binance.net
  • Aktivera tvåfaktorautentisering (2FA) som Google 2FA eller SMS 2FA. Var försiktig och avslöja inte Google 2FA 16 digitala reservnycklar för någon eller på någon webbplats. Om användarnamn och lösenord äventyras förhindrar 2FA användningen av farliga inloggningsuppgifter, eftersom dessa enbart är otillräckliga för att få tillgång till kontot eller dess medel.
Installera tilläggen Chrome Netcraft eller Firefox Netcraft Anti-Phishing.
  • Chrome Netcraft-tillägg
  • Firefox Netcraft Anti-Phishing-tillägg
  • Håll dina system/applikationer uppdaterade för att undvika säkerhetsfel. Installera antivirusprogramvara och håll den uppdaterad.
  • Anslut inte till ett opålitligt trådlöst nätverk.

3. Rapportera nätfiske

• Rapportera alla Binance-nätfiskewebbplatser som du ser till vårt säkerhetsteam via e-post: security@binance.com.

4. Fall av nätfiske

• Attacker av e-postfiske, klicka här
  • Fall av nätfiske, klicka: här
  • Falsk Binance-hotline eller support i fall med sökmotorer klicka: här
  • Chatt med falska Binance-supportärenden, klicka: här
  • Fall med bedragare på Twitter, klicka: här