Ordlista över P2P-handelsvillkor

2021-03-01 07:35
Instruktionsvideo:Klicka på knappen CC för att ändra språk
P2P-handel
1. Vad är P2P?
Peer-to-peer-handel (P2P) är en form av handel där en köpare och säljare direkt byter sina krypto- och fiat-tillgångar med hjälp av en online-marknadsplats och depositionstjänster.
2. Vad är annonsering?
Användare kan lägga upp det pris de vill byta krypto till och publicera det på vår plattform. Den utlagda affären kallas "annons".
3. Vad är utgivare?
Utgivaren är den användare som publicerar en "annons", ett utskick om att köpa/sälja kryptovaluta.
4. Vad är ett frisläppande?
När en köpare har betalat säljaren och säljaren har bekräftat att betalningen har mottagits, måste säljaren bekräfta och släppa krypton fri till köparen.
5. Hur överför jag?
Du måste överföra din krypto från P2P-plånboken till spotplånboken för att kunna handla på marknaden. I appen, gå till "Tillgångar", gå till "P2P", klicka på "Överföra" välj krypto och belopp som du vill överföra och klicka på "Överför"-knappen.
6. Vad är ett överklagande?
När det finns en tvist mellan köpare och säljare och användaren vill att plattformen ska medla, kan användaren överklaga. Den krypto som berörs av transaktionen kommer att vara låst under processen.
7. Hur avbryter jag överklagandet?
Efter att ha överklagat kan användaren som inledde överklagandet avbryta överklagandet om enighet uppnås mellan parterna och en skiljedom inte längre behövs. Beställningen återgår till det tillstånd där den väntar på bekräftelsen från säljaren som ska släppa krypton. Krypton förblir låst tills säljaren har bekräftat mottagandet av betalningen.
8. Hur lägger jag upp annonser?
Om du som användare uppfyller förutsättningarna kan du klicka på "Lägg upp en ny annons" och lägga upp en annons genom att välja annonstyp, handelsbelopp, pris och villkor etc. När detaljerna har bekräftats kan du klicka på "Publicera" för att publicera annonsen.
9. Hur man blir handlare?
Skicka in en ansökan om att bli handlare. För mer information, besök den här sidan .
10. Vad är uttagsgränsen för "T + 1"?
Om riskkontroller utlöses kommer köparen inte att kunna ta ut den köpta krypton från Binance på 24 timmar. Uttagsgränsen "T+1" gäller endast för handel med kinesiska yuan.
11. Vad innebär en order?
En order är en utlovad handelstransaktion som köpare och säljare har kommit överens om. Binance P2P underlättar handeln genom att tillhandahålla en depositionstjänst och låsa tillgången tills båda parter går med på ett utlovat frisläppande.
12. Vad är Lägg till betalningsmetod?
För att få betalning från köparen måste användaren ange betalningsinformation.
13. Vad är ordermatchning?
Vårt system matchar automatiskt köpare/användare för användarna grundat på bästa pris, matchar betalningsmetod och totalt handelsbelopp.
14. Varför kan ett pris löpa ut?
Priserna på Annonser med rörligt pris fluktuerar med marknaden och uppdateras varje minut. Priset du ser kan ha gått ut efter en minut. I så fall måste du uppdatera och få det uppdaterade priset innan du bekräftar beställningen.
15. Vad är handelskvalifikation?
Du måste ange ett giltigt mobilnummer och slutföra identitetsverifieringen innan du kan handla med P2P.
16. Vad är en annons med rörligt pris?
Priset för annonser med rörligt pris fluktuerar med marknaden och uppdateras varje minut.
17. Vad är en annons med fast pris?
Priset för annonser med fast pris ligger fast och rör sig inte med kryptons marknadspris.
18. Vad är flytande prismarginal?
Marginal är den premie som annonsutgivaren vill ha för att beräkna det pris de vill köpa/sälja till.
19. Vad är skillnaden mellan "lista över erbjudanden" och "expressläge"?
Expressläget matchar automatiskt ett köp/en säljare åt dig, medan du vid "erbjudandelistning" kan välja en egen köpare/sälja