En nybörjarhandbok för terminshandel(Webb)

2021-07-19 06:08
Klicka på den här videon för att lära dig hur du börjar med terminshandel på Binance webbplats
I terminshandel kan du delta i marknadsrörelser och göra vinst genom att gå lång eller kort på ett terminskontrakt.
Genom att gå lång köper en handlare ett terminskontrakt med förväntan att det kommer att stiga i värde i framtiden.
Omvänt säljer en handlare ett terminskontrakt för att gå kort, för att satsa på att priserna ska sjunka i framtiden.
På Binance Futures-plattform för terminshandel kan du gå lång eller kort med hävstångseffekt för att minska risken eller söka vinst på volatila marknader. Följ dessa steg för att börja handla på Binance Futures-plattform:
  1. Sätt in USDT, BUSD på ditt USDⓈ-M Futures-konto som marginal samt andra krypto, t.ex. BTC i din COIN-M Futures-plånbok som marginal
  2. Välj hävstångsnivå efter dina önskemål
  3. Välj lämplig ordertyp (köp eller sälj)
  4. Ange antalet kontrakt du vill äga
Här är ett exempel på hur du kan tjäna pengar genom att gå lång eller kort på ett terminskontrakt:
Gå lång på BTCUSDT:

Gå kort på BTCUSDT:
På spotmarknader kan handlare bara tjäna pengar när värdet på en tillgång ökar. Däremot kan du genom terminskontrakt tjäna pengar på båda sätten när värdet på en tillgång stiger eller sjunker.

Hur man beräknar orealiserat resultat och avkastnings-%

USDⓈ-M Futures-kontrakt
  • Användare väljer märkpris som prisbas:
Orealiserat resultat = positions storlek * orderriktning * (märk pris - tecknings pris)
avkastnings-% = orealiserat resultat i USDT/teckningsmarginal = ((märkpris - teckningspris) * orderriktning * storlek)/(positions_belopp * kontrakts_multiplikator * märk_pris * IMR)
* IMR = 1/hävstång
  • Användare väljer Senaste pris som prisbas:
Orealiserat resultat = positions storlek * orderriktning * (märk pris - tecknings pris)
avkastnings-% = orealiserat resultat i USDT/teckningsmarginal = ((märkpris - teckningspris) * orderriktning * storlek)/(position_belopp * kontrakts_multiplikator * mårk_pris * IMR)
orderriktning: 1 för lång order ; -1 för kort order
COIN-M Futures-kontrakt
  • Användare väljer märkpris som prisbas:
Orealiserat resultat = positions_storlek * kontrakts_multiplikator * orderriktning * (1/teckningsspris - 1/märkpris)
Avkastnings-% = orealiserat resultat * märkpris / abs (storlek) * kontrakts_multiplikator * IMR
  • Användare väljer Senaste pris som prisbas:
Orealiserat resultat = positions_storlek * kontrakts_multiplikator * orderriktning * (1/teckningspris - 1/senaste pris)
Avkastnings-% = orealiserat resultat * märkpris / abs (storlek) * kontrakts_multiplikator * IMR
För mer information, klicka på länken för att läsa mer: