Guide för Googles tvåfaktorsautentisering (2FA)
2021-03-01 09:54
Så här aktiverar du Google 2FA
1. Logga in på ditt Binance-konto.
2. Gå till [Säkerhet] högst upp till höger.
3. Hitta avsnittet Google Authentication och klicka på [Enable].
4. Du kommer att omdirigeras till en annan sida för att starta processen för att aktivera Google 2FA.
5. Ladda ner och installera Google Authenticator-appen på din mobila enhet. Du hittar den i App Store (för iOS) eller Google Play (för Android).
6. När du är klar med installationen av appen klickar du på [Nästa].
7. Öppna mobilappen och klicka på symbolen 【+】.
8. Skanna QR-koden med mobilkameran.
Om du inte kan skanna den kan du manuellt ange den 16-siffriga medföljande nyckeln.
9. Spara backup-nyckeln.
Se till att spara den 16-siffriga nyckeln. Du kan använda den senare för att på nytt ansluta ditt konto om du tappar åtkomsten till din tidigare Google Authenticator.
10. Aktivera Google-autentisering
När du kommer tillbaka till Binance-sidan måste du fylla i ditt inloggningslösenord och Googles autentiseringskod.
Om du har aktiverat sms-autentisering måste du också ange sms-koden.
Vanliga frågor om Google 2FA
Hur löser jag problemet med "anslutning misslyckades"?
  • Se till att appen "Google Authenticator" är installerad.
  • Synkronisera tiden på din mobiltelefon och dator.
  • Se till att lösenordet och 2FA-koden är korrekta.
  • Se till att datum-/tidsinställningen i din mobiltelefon är inställd på ”automatisk”.
Du kan hänvisa till följande skärmdumpar för att ändra inställningarna på din telefon.
  • iOS
  • Android
Jag har förlorat åtkomsten till min tidigare installerade Google Authenticator-app. Hur kan jag aktivera det igen?
Om du har en säkerhetskopia av den 16-siffriga koden som genererades när du aktiverade Google Authenticator för första gången kan du återaktivera din Google Authenticator genom att lägga till nyckeln till appen manuellt.
Om du inte har lagrat reservnyckeln kan du återställa Google Authenticator (2FA) direkt på vår webbplats. Se följande referenslänk för hur du återställer Google 2FA.
Vad kan jag göra om sidan visar "2FA-kodfel"?
  • Synkronisera tiden på din mobiltelefon (för att synkronisera din Google Authenticator-app) och din dator (från vilken du försöker logga in).
  • Klicka dig fram till Binance-inloggningssidan (www.binance.com) genom att använda inkognitoläge i webbläsaren Google Chrome.
  • Rensa webbläsarens cache och cookies.
  • Försök att logga in från vår dedikerade mobilapp.
Om inget av våra förslag löser problemet bör du återställa din Google Authenticator. Se den här guiden för mer information: Så här återställer du Google 2FA .