Crypto kopen (fiat of P2P)
Creditcard of betaalpas
Handleiding voor aankopen
Overschakelen naar de Lite-modus in de Binance-app en crypto kopen - veelgestelde vragen
Binance
2020-12-01 15:37
Wat houdt de Lite-versie van de Binance-app in?
De Lite-versie biedt biedt een eenvoudigere manier om cryptovaluta te kopen en verkopen met fiat voor beginnende gebruikers of personen die zelden complexe handelsfuncties gebruiken. Gebruikers kunnen ook makkelijker hun activa bekijken.
Het belangrijkste doel achter het ontwerp van de Lite-versie is om de app gebruiksvriendelijker te maken. In de Lite-versie hoeven gebruikers bijvoorbeeld niet langer door talloze ingewikkelde productfuncties te navigeren. Ook de handelsinterface en de activapagina zijn vereenvoudigd.
Hoe kan ik overschakelen naar de Lite-versie?
Gebruikers moeten aan de volgende twee criteria voldoen als ze de Lite-versie willen gebruiken:
1. App-vereisten voor clientversie:
● Android-gebruikers moeten bijwerken naar versie 1.32.0 of hoger;
● iOS-gebruikers moeten bijwerken naar versie 2.21.0 of hoger.
Je kunt als volgt controleren welke versie je gebruikt: tik op de startpagina in de app op het pictogram in de linkerbovenhoek om naar het gebruikersdashboard te gaan. Tik vervolgens op Instellingen > Over ons.
Als je momenteel een versie gebruikt die ouder is dan de vereiste versie, tik je op de pagina 'Over ons' op 'Controleren op updates' om bij te werken naar de nieuwste versie van de app.
2. Vereisten voor verificatie van nationaliteit:
De Lite-versie is momenteel alleen beschikbaar voor gebruikers in sommige landen. Gebruikers die hebben geverifieerd dat ze de nationaliteit van een van de onderstaande landen bezitten, kunnen de pagina zien waar ze kunnen schakelen tussen versies van de app. Deze functie is momenteel beschikbaar in de volgende landen en regio's:
Turkije, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland, Italië, Spanje, Portugal, Frankrijk, Ålandseilanden, Oostenrijk, Azoren, België, Canarische Eilanden, Cyprus, Estland, Finland, Griekenland, Ierland, Letland, Litouwen, Luxemburg, Madeira, Malta, Monaco, San Marino, Slowakije, Slovenië, Bulgarije, Tsjechië, Denemarken, Gibraltar, Hongarije, IJsland, Liechtenstein, Noorwegen, Polen, Roemenië, Zweden en Zwitserland.
Gebruikers kunnen via hun persoonlijke dashboard in de app schakelen tussen de Lite- en Pro-versie. Gebruikers die in aanmerking komen, zien een knop op hun dashboard om te schakelen tussen de twee versies van de app.
Welke methoden om munten te kopen worden ondersteund in de Lite-versie?
Voor Android-versie 1.32.0 en iOS-versie 2.21.0:
Gebruikers kunnen in de Lite-versie munten kopen met hun fiat-saldo of bankpas (creditcard of betaalpas). Gebruikers moeten de vereiste KYC-verificatie voltooien voordat ze cryptovaluta met een bankpas kunnen kopen. Instructies voor het kopen van munten met een bankpas vind je hier:
Voor Android-versie 1.33.0 en iOS-versie 2.22.0:
Aan deze versie wordt ondersteuning voor P2P-transacties toegevoegd. Deze versie biedt ondersteuning voor P2P-transacties met de volgende vijf fiat-valuta: CNY, INR, MYR, HKD en VND.
Zodra de gebruiker het transactiebedrag in de handelsinterface invoert, koppelt het systeem de gebruiker automatisch aan een geschikt kanaal om de transactie uit te voeren en toont dit aan de gebruiker. Op de kanaalpagina wordt aangegeven of het kanaal fiat of P2P is. De gebruiker kan vervolgens op de prijsopgavepagina kiezen via welk kanaal de transactie moet worden uitgevoerd.
Waarom verschillen de prijzen tussen de verschillende betaalmethoden?
De belangrijkste reden hiervoor is dat de prijzen afzonderlijk door de fiat- en P2P-kanalen worden verstrekt. De prijsregels van de twee kanalen zorgen ervoor dat de prijzen onderling verschillen.
Naast de prijsverschillen zijn er ook verschillen in het transactieproces, afhankelijk van het kanaal dat de gebruiker kiest. Gebruikers die voor het fiat-kanaal kiezen, voltooien de transactie via het fiat-proces. Gebruikers die voor het P2P-kanaal kiezen, voeren de transacties uit volgens het P2P-transactieproces.
Waarom kan ik alleen prijsopgaven van fiat of P2P zien?
De prijsopgave die de gebruiker ziet, wordt bepaald op basis van de soorten fiat-valuta en digitale valuta in de app-instellingen van de gebruiker. Als je bijvoorbeeld een CNY- of MYR-transactie uitvoert, zie je alleen een P2P-prijsopgave. Wanneer je een transactie uitvoert met VND of een andere fiat-valuta, krijg je tegelijkertijd prijsopgaven van beide kanalen te zien.
Wat zijn automatische overboekingen?
In vergelijking met de Pro-versie toont de activa-pagina van de Lite-versie niet zoveel subaccounts. Dit komt omdat we in de Lite-versie het transactieproces hebben geoptimaliseerd, evenals de manier waarop accountactiva worden getoond. Activa die in de Pro-versie oorspronkelijk werden weergegeven in de spot- en P2P-accounts, hebben we nu samengevoegd. Dankzij automatische overboekingen is het niet langer nodig om activa handmatig tussen accounts over te dragen.
Met andere woorden: in de Lite-versie maakt het voor gebruikers niet langer uit in welke subaccount de munten zich bevinden en worden handmatige overboekingen overbodig. Als je alleen de Lite-versie gebruikt, hoef je hier dus niet op te letten.
Als je de Lite-versie gebruikt, kunnen automatische overboekingen plaatsvinden bij de volgende handelingen:
1. De verkoop van digitale valuta, ook via de fiat- of P2P-kanalen;
2. Het gebruik van de conversiefunctie;
3. Het gebruik van de opnamefunctie.
Gebruikers kunnen op de pagina Overdrachtsgeschiedenis in de Pro-versie controleren of een automatische overboeking heeft plaatsgevonden. Dat ziet er zo uit: